Binge drinking als avondvullend programma

De tijd dat je voor een euro in de kroeg een biertje kon bestellen ligt ver achter ons. Sterker nog; de prijzen in de HoReCa komen steeds hoger te liggen, in België en ook in het buitenland. Op vrijdagavond een pint pakken met je vrienden is niet meer zo vanzelfsprekend. En dat is al enige tijd zo! Het is met name de jeugd die een slimme oplossing vond om er toch een gezellige avond van te maken. Door binge drinking ging men enkele jaren geleden al enigszins tipsy naar het café en wist op die wijze de barrekening relatief laag te houden. Dit zorgde er weer voor dat café's nog exorbitantere prijzen begonnen te hanteren, waardoor het binge drinking al snel een avondvullend programma werd. De café's werden omgeruild voor schuren, loodsen, of gewoon de huiskamer van je beste vriend. Men dronk wat er voorhanden was en deelde de kosten met alle aanwezigen.

Samen een gezellige zaterdagavond

Per slot van rekening is een gezellige vrijdag- of zaterdagavond vooral afhankelijk van je gezelschap. Niet van de omgeving. Binge drinking was dus een uitstekende manier om op goedkope wijze toch een heleboel plezier te maken. En een stuk gemakkelijker ook. Je hoeft de deur niet uit, hoeft geen BOB aan te wijzen en je kunt in beschonken staat gemakkelijker naar je bed toe kruipen. Al snel heb je op vrijdag en zaterdag een heerlijke avond gehad. Binge drinking met je beste maten! Maar dan is er plotseling een belangrijke wedstrijd op zondag. Of je nadert het EK en je weet dat de Rode Duivels op maandagavond Finland gaan verpulveren! Dan ben je plotseling 4 avonden achter elkaar bezig met binge drinking. Zeker wanneer België het straks in de finale opneemt tegen Duitsland of Nederland. Dat wordt genieten!

Aan de slag

Je zou met al die feestjes en gezellige avondjes haast vergeten dat je ook nog moet werken. Ja, er ligt een stapel werk op je bureau. Er staan rolcontainers met handel voor je klaar. De heg moet gesnoeid worden, er moet een uitlaat worden vervangen of je moet langs de deuren met een enquete formulier. Hoe dan ook, het binge drinken kan niet eeuwig doorgaan. En dat wil je toch ook niet? Heb je moeite met stoppen, dan zijn er plekken waar je terecht kunt voor hulp. Mensen die jou laten inzien dat je sterker bent dan je dacht. Mensen die je ondersteunen en je leren om te gaan met valkuilen. Je kunt de controle in je leven weer terugkrijgen en het binge drinking in het verleden laten. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen, maar kun je rekenen op professionele mensen die om je geven.

Geef een reactie