Elektrische motorscooter als vervanging van de auto? Lees het hier!

Je kent het wel, op weg naar werk, lange files en je bent veel te lang onderweg wat normaal maar een kort stukje is. Dat is de reden dat veel mensen zijn gaan kijken naar alternatieven. Alternatieve zoals bijvoorbeeld een elektrische motorscooter. Een elektrische scooter brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Zeker wanneer je geen extreem grote afstand hoeft af te leggen. In deze blog belichten we een aantal van deze voordelen en geven we je tips hoe je het beste jouw elektrische motorscooter kan gaan inzetten. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Milieuvriendelijk onderweg

Een groot voordeel van elektrisch rijden is natuurlijk dat je milieubewust onderweg bent. Natuurlijk zijn de meningen verdeeld over hoe de energie wordt opgeladen maar als we kijken naar de afgelopen jaren wordt energie steeds vaker opgewekt via groene oplossingen. Dit betekent dus dat je investeert in een stukje toekomst. Het voordeel hiervan is ook dat je niet constant naar het tankstation moet om je scooter van brandstof te voorzien. Doordat je gemakkelijk je motorscooter kan opladen aan huis of op werk ben je altijd voorzien van een volle accu en ben je dus geen tijd kwijt aan tanken. Wanneer je opzoek bent naar een elektrische motorscooter neem dan een kijkje met een bromfietsshop.

Geen files en lange reistijden

Files zijn misschien wel het grootste probleem als we kijken naar woon-werkverkeer. Files zorgen voor extreem lange reistijden terwijl je bijvoorbeeld op woensdagmiddag veel sneller dat stukje kan afleggen. Dit komt natuurlijk omdat grotendeels van Nederland op dezelfde tijdens werken en dus op hetzelfde tijdstip naar huis gaat of juist naar werk toe gaat. Af en toe heb je geluk dat je precies de goede kant op gaat maar ook door ongelukken en wegafzettingen kan het zomaar voorkomen dat je met de auto lang onderweg bent. Met een elektrische scooter zal je dit niet voorkomen. Met een elektrische motorscooter is het niet toegestaan om de snelweg op te gaan. Hierdoor wordt je verplicht een andere route te nemen, een route waar een stuk minder voertuigen zijn dan op de snelweg.

Minder hoge kosten

Een ander groot voordeel wanneer je de auto laat staan zijn het bijna wegvallen van hoge variabele kosten. Denk aan onderhoudskosten, benzinekosten en wellicht als je jouw auto weg doet zelf wegenbelasting en verzekeringen. Natuurlijk moet je ook jouw motorscooter verzekeren, maar de uiteindelijke totale variabele kosten zullen minder zijn dan van je auto.

Geef een reactie