Heerlijk slapen op de beste matrassen

Een goede nachtrust is heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat we overdag productiever zijn en beter in ons vel zitten. Daarvoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je op een goed matras slaapt waarop je rust kunt vinden. Er is niet één goed matras omdat iedereen anders is en verschillende dingen fijn vindt. Daarom zijn in deze blog een aantal verschillende matras type beschreven. Hopelijk vind je hiermee ook het perfecte matras voor jou! 

Pocketvering matrassen

Een pocketvering matras bestaat voornamelijk uit veren. Deze matrassen zijn zeer stevig en hebben een lange levensduur. Op een pocketvering matras komt een afdeklaag die ervoor zorgt dat je hier comfortabel om kunt liggen. Het materiaal van de afdeklaag is volledig afhankelijk van je eigen wensen en behoefte. De drukverdeling van pocketvering matrassen is optimaal waardoor je de juiste houdingen aanneemt tijdens het slapen. Daarnaast hebben deze matrassen een verkoelende en ventilerende werking waardoor het matras aan te raden is aan mensen die het snel warm hebben of veel transpireren. 

Latex matrassen

Latex is een natuurproduct en deze zijn altijd gevoelig voor omstandigheden waarin het gevoerd wordt. Een latex matras is zeer comfortabel door de veerkracht en de vele ondersteuning die het matras biedt. Het elastische materiaal vormt helemaal naar je lichaam waardoor iedereen een fijne houding kan vinden in deze matrassen. Daarnaast is het matras ook zeer geschikt voor mensen met allergieën omdat latex anti bacterieel en schimmel- en huisstofmijt werend is.   

Traagschuim matrassen

Voor de mensen die van een zacht matras houden zijn traagschuim matrassen zeer geschikt. Deze matrassen worden namelijk zacht door lichaamstemperatuur en vormen op deze manier geheel naar je lichaam. Hierbij zijn er geen drukpunten in het matras. Door de minimale belasting van gewrichten en spieren kun je heel comfortabel slapen in deze matrassen. Zeker voor mensen met lichamelijk klachten is dit een groot voordeel. Door de weinige drukpunten in een traagschuim matras is de kans op doorliggen aanzienlijk kleiner. Dit vergroot dus ook de levensduur van het matras. 

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn gemaakt van een schuim met een enorm hoge veerkracht. het ligcomfort van deze matrassen is daarom extreem hoog en de levensduur zeer lang. Daarnaast ademen de matrassen waardoor vocht goed afgevoerd wordt. Ook de ventilerende werking van het matras zorgt ervoor dat ook mensen die snel transpireren comfortabel kunnen slapen op deze matrassen. Tot slot zijn koudschuim matrassen zeer veilig en ook geschikt voor baby’s en kinderen. 

Geef een reactie