Hoe je thuis Gellak aanbrengt

Thuis gellak aanbrengen kan een geweldige manier zijn om altijd perfect verzorgde nagels te hebben zonder steeds naar de salon te hoeven gaan. Met de juiste voorbereiding en materialen kun je gemakkelijk een professionele look creëren. Het proces begint met het verzamelen van alle benodigde spullen zoals een gellak starterset, base coat, kleur gellak, top coat, en een UV/LED-lamp.

Voordat je begint, is het essentieel om je nagels goed voor te bereiden. Dit omvat het schoonmaken en vijlen van je nagels, het terugduwen van de nagelriemen en het ontvetten van de nagelplaat met een cleaner. Dit zorgt ervoor dat de gellak beter hecht en langer blijft zitten. Een goede basis is cruciaal voor een duurzaam resultaat.

Het aanbrengen van de gellak zelf bestaat uit verschillende lagen. Begin met een dunne laag base coat en laat deze uitharden onder de UV/LED-lamp. Vervolgens breng je twee dunne lagen van je gekozen kleur gellak aan, waarbij je elke laag laat uitharden. Eindig met een top coat om de kleur te verzegelen en extra glans te geven. Vergeet niet om ook de randjes van je nagels mee te nemen voor een langdurig resultaat.

Langdurig resultaat door goed onderhoud

Om ervoor te zorgen dat je gellak zo lang mogelijk mooi blijft, is het belangrijk om goed voor je nagels te zorgen. Dit begint al bij het aanbrengen van de gellak, maar ook daarna zijn er enkele tips die je kunt volgen. Vermijd bijvoorbeeld overmatig contact met water en draag handschoenen bij huishoudelijke klusjes. Dit voorkomt dat de gellak loslaat of beschadigd raakt.

Daarnaast is het verstandig om regelmatig een voedende nagelolie te gebruiken. Dit houdt niet alleen je nagels en nagelriemen gezond, maar helpt ook om de flexibiliteit van de gellak te behouden. Hierdoor wordt de kans op barsten of scheuren verkleind. Ook het vermijden van harde tikken of stoten tegen je nagels kan veel schade voorkomen.

Een ander handig trucje is om eens in de paar dagen een dunne laag top coat opnieuw aan te brengen. Dit zorgt voor een extra beschermlaagje en geeft je nagels weer die mooie glans alsof ze net gedaan zijn. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je langer genieten van je prachtige gellak nagels.

Zo verwijder je gellak zonder schade

Het gellak verwijderen kan soms lastig zijn, maar met de juiste techniek kun je dit doen zonder je nagels te beschadigen. Er zijn verschillende methoden die je kunt gebruiken, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Een populaire methode is het weken van je nagels in een speciale remover.

Voor deze methode heb je enkele materialen nodig: een 100/180 grit nagelvijl, remover, nail wipes, aluminiumfolie of remover wraps, een bokkenpootje of cuticle pusher en eventueel nagelolie. Begin met het vijlen van de bovenste laag gellak zodat de remover beter kan doordringen. Doordrenk vervolgens een nail wipe met remover, plaats deze op je nagel en wikkel er aluminiumfolie omheen of gebruik een remover wrap. Laat dit ongeveer tien minuten weken.

Na het weken kun je voorzichtig de gellak verwijderen met een bokkenpootje of cuticle pusher. Wees hierbij voorzichtig zodat je je natuurlijke nagel niet beschadigt. Voor extra verzorging kun je na afloop wat cuticle oil aanbrengen op je nagels en nagelriemen om ze weer zacht en gehydrateerd te maken.

Methode 1: soaking off met remover

De soaking off methode is een populaire keuze omdat het relatief eenvoudig is en vaak minder schade aanricht aan de natuurlijke nagel dan andere methoden. Het is echter belangrijk om geduldig te zijn en niet aan de gellak te trekken of te wrikken om schade te voorkomen.

Begin met het vijlen van de toplaag van de gellak zodat de remover beter kan doordringen. Doordrenk vervolgens een nail wipe met remover en plaats deze op je nagel. Wikkel elke vinger in aluminiumfolie of gebruik speciale remover wraps om ervoor te zorgen dat de remover in contact blijft met de gellak. Laat dit ongeveer tien minuten intrekken.

Na het weken zou de gellak zacht genoeg moeten zijn om gemakkelijk verwijderd te worden met een bokkenpootje of cuticle pusher. Als er nog restjes achterblijven, kun je deze voorzichtig wegvijlen of nogmaals kort weken. Vergeet niet om na afloop wat cuticle oil aan te brengen voor extra verzorging.

Methode 2: eenvoudigste verwijdering met peel base

Een alternatieve methode voor het verwijderen van gellak is het gebruik van Pink Gellac’s Peel Base. Deze methode vereist geen remover of weken en is daardoor vaak sneller en handiger voor thuisgebruik. De Peel Base wordt aangebracht als basislaag voordat je de kleur gellak aanbrengt.

Het grote voordeel van deze methode is dat je simpelweg de gellak kunt “afpellen” wanneer je klaar bent om het te verwijderen. Begin bij een hoekje en pel voorzichtig de gellak van je nagel af. Deze methode is ideaal voor wie vaak van kleur wil wisselen zonder veel gedoe.

Hoewel deze methode snel en eenvoudig is, kan het zijn dat hij minder geschikt is voor mensen met broze of gevoelige nagels omdat het afpellen enige stress op de natuurlijke nagel kan veroorzaken. Zorg er dus altijd voor dat je voorzichtig handelt om schade te voorkomen.

Methode 3: verwijderen met een nagelvijl

Voor degenen die regelmatig Rubber Base gebruiken, kan het verwijderen van gellak eenvoudig worden gedaan met behulp van een nagelvijl in plaats van weken in remover. Deze methode vereist enige voorzichtigheid om ervoor te zorgen dat je niet teveel vijlt en zo je natuurlijke nagel beschadigt.

Begin met het gebruik van een 100/180 grit nagelvijl om voorzichtig de bovenste lagen van de Rubber Base weg te vijlen. Werk langzaam en gecontroleerd zodat je alleen de gel verwijdert en niet in contact komt met je natuurlijke nagelplaat. Het doel is om alle losse stukken Rubber Base gelijkmatig weg te vijlen.

Nadat alle gellak verwijderd is, kun je eventueel nog wat fijner vijlen om oneffenheden glad te maken. Reinig daarna grondig om stofresten te verwijderen en duw voorzichtig je nagelriemen terug voor een nette afwerking. Eindig met wat cuticle oil voor extra verzorging.

Plezier met pink gellac

Pink Gellac biedt alles wat je nodig hebt voor perfecte gelnagels thuis, inclusief startersets, diverse kleuren, base- en topcoats, en handige accessoires zoals lampen en nail art tools. Hun producten staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebruiksgemak.

Bovendien biedt Pink Gellac ook handige oplossingen zoals hun Peel Base die het verwijderen van gellak eenvoudiger maakt dan ooit tevoren. Door deze innovatieve producten hoef jij geen professional te zijn om toch salonwaardige resultaten thuis te behalen.

Met Pink Gellac kun jij eindeloos experimenteren met kleuren en stijlen zonder zorgen over ingewikkelde verwijderingsprocessen of beschadigde nagels.Geniet van prachtige, langdurige resultaten vanuit het comfort van jouw eigen huis!

Geef een reactie