Is jouw tuin klaar voor de zomer?

De zomer is ingegaan en je wilt lekker buiten kunnen genieten van het lekkere weer. Dit is niet zo vanzelfsprekend als je tuin er niet klaar voor is. IS je tuin schoon, opgeruimd en heeft het genoeg plek om lekker te kunnen relaxen? Dit zijn allerlei dingen aan je over na kan en zelfs moet nadenken. Als je geen aandacht aan je tuin besteed zal je zien dat het zijn eigen weg gaat. Het bijhouden van je tuin is daarom ook erg belangrijk. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het klaarmaken van je tuin in de zomer!

Schoonmaken en opruimen

Je begint natuurlijk met het schoonmaken van het terras. De regen en wind in herfst en winter geven de terrastegels een groene uitstraling. Daarom is het aan te raden om je terras grondig schoon te maken om je voor te bereiden op de zomer. Gebruik eerst een bezem om los vuil te verwijderen. Daarna kunt u de tegels polijsten met een borstel. Los hiervoor een beetje bleekmiddel op in een emmer water. Gebruik dan een tuinslang of hogedrukreiniger om alles af te spoelen. Kijk, je terrastegels zijn weer schoon! In het voorjaar verschijnen veel onkruiden. Dus nu is het ideale moment om hier iets aan te doen. Hiervoor kun je kant-en-klare producten in de winkel kopen, maar je kunt ook de methode gebruiken die bijna iedereen in huis heeft, namelijk schoonmaakazijn om gemakkelijk onkruid te verwijderen. Giet wat azijn op het onkruid en het onkruid zal na een paar dagen afsterven. Ondertussen kan je verschillende dingen in je tuin opruimen! Het is namelijk belangrijk om een opgeruimde tuin te hebben om vervolgens te zien waar je nieuwe dingen (of gebruikte spullen) kan neerzetten en zo kan hergebruiken.

Meubels aanschaffen

Online kan je gemakkelijk tuinmeubelen kopen. Online kan je namelijk goed filteren en precies zijn welke stijl bij jouw past zonder dat je daarvoor je deur uit hoeft. Daarnaast is het super handig aangezien je daardoor direct bepaalde meubelen kan opmeten in je tuin! Uiteindelijk kan je een selectie van spullen maken die je kan gebruiken in je tuin. Daarnaast is het slim om wat ruimte te creëren voor een tuin opbergbox. Hierdoor kan je altijd spullen kwijt die je niet altijd nodig hebt! Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je tuin opgeruimd blijft en dat je niet steeds spullen overal en nergen hebt liggen, een winwin situatie!

Geef een reactie