Kies voor de juiste stijl op het juiste moment

Heb je binnenkort een speciale gelegenheid? Dan is het wellicht een slim idee om alsvast een keertje in jouw kledingkast te kijken. Wat heb je hangen en wat heb je nog nodig? Het is vaak slim om voor verschillende gelegenheden verschillende kledingstijlen te hebben. Natuurlijk is het daarbij belangrijk dat je bij jezelf blijft en je eigen stijl ook blijft aanhouden. Doe je dit niet? Dan kan het zomaar zijn dat je je gaat kleden in de stijl die andere graag zien, en dat is helemaal niet nodig! In deze blog geven we je een aantal handige tips die jou erg goed kunnen helpen! Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Netjes en gestreken

Dit lijkt een simpele aankoop, maar we zien het vaak: kleding met vlekken en kreukels. Zorg ervoor dat de kleding die je draagt ​​altijd schoon en gestreken is. Investeer ook in hoogwaardige kleding. Dit kost je misschien meer geld, maar je kunt ook langer genieten van mooie, goed zittende kleding. Draag daarnaast kleding die bij je figuur past. Het belangrijkste is dat de kleding niet te strak komt te zitten, maar ook niet te los. Kies shirts, overhemden en broeken die goed passen.

Waar ga je heen?

Niet iedereen vindt het gemakkelijk om de juiste dresscode voor een bepaalde situatie in te schatten. In ieder geval bij casual gelegenheden is het niet nodig om een ​​maatpak te dragen. Tegelijkertijd draag je geen T-shirts en vervaagde spijkerbroeken om belangrijke vergaderingen met klanten bij te wonen. Heb je echt geen idee hoe je je in bepaalde situaties moet kleden? Kies dan voor nette jeans, overhemden en casual jasje: dat is bijna altijd goed. Daarnaast is het slim om te kijken naar wat voor schoenen je draagt. In casual gelegenheden kan je bijvoorbeeld kijken naar Mason Garments. Kijk specifiek naar Mason Garments heren als man.

Draag wat jij wilt

Het is belangrijk om te blijven dragen wat jij zelf wilt en waar jij je goed in voelt. Je kan je natuurlijk aanpassen aan de situatie maar blijf altijd je eigen stijl dragen! Dit zorgt er niet alleen voor dat je laat zien dat je jezelf serieus neemt maar uiteindelijk zorgt het er ook voor dat je zelfverzekerd aanwezig bent. Dit zal je vervolgens ook onbewust uitstralen waardoor je sneller zal opvallen door mensen. Dit kan bijvoorbeeld van groot belang zijn bij een netwerkborrel of een vergadering waarbij je op een kantelpunt staat van bijvoorbeeld winnen of verliezen van een deal.

Geef een reactie