Online shoppen of toch naar de winkels?

Is het oude normaal, de periode voor de pandemie, voor jou alweer helemaal teruggekomen? We hebben niet meer te maken met lock downs, aangepaste openingstijden of lege winkelstraten en veel mensen hebben hun gemiste sociale contacten en activiteiten van de afgelopen jaren alweer dubbel en dwars ingehaald. Vakanties zijn gevierd, het festivalseizoen heeft op volle toeren gedraaid en winkelcentra worden weer druk bezocht. Van shoppen wordt weer een dagje uit gemaakt, vaak gecombineerd met een lekkere lunch op het terras. Toch zijn we aan bepaalde dingen gewend geraakt in de afgelopen tijd. Zo heeft vrijwel iedereen het gemak van online shoppen ontdekt. Niet alleen kleding werd veel online gekocht, ook werden de dagelijkse boodschappen, favoriete verzorgingsproducten en alle benodigdheden voor onze huisdieren gewoon thuis aan de deur geleverd. Bezorgers hadden een drukkere planning dan ooit tevoren en ook nu alle fysieke winkels weer open zijn blijft de online wereld groeien. Ben jij ook gewend geraakt aan het gemak van online bestellen of bezoek je toch liever de fysieke winkels?

 

Het gemak van online

Steeds vaker verschuift de voorkeur voor shoppen van de winkelstraten naar de onlineomgeving. Binnen een paar seconden heb je een groot aanbod gevonden van waar je naar op zoek bent. Kun je het bij de ene webshop net niet helemaal vinden, dan klik je gemakkelijk de volgende aan. Binnen een oogopslag zie je waar je het product voor de laagste prijs kunt kopen en vaak is er hier en daar ook nog wel een kortingscode te vinden. Na een paar klikken op de muis heb je het product besteld en steeds vaker staat de bezorger de volgende dag al bij je op de stoep. Ben je nog niet zeker van je bestelling, dan kies je voor achteraf betalen en betaal je pas als je zeker weet dat je de spullen wilt houden. Ook handig als je je nieuwe salaris volgende week pas ontvangt. Verzend- en retourkosten worden steeds vaker voor de verkoper gerekend en dus kun je prima verschillende maten bestellen. En dat alles vanaf je telefoon of laptop, waar en wanneer jij wilt.

 

De ervaring van fysiek shoppen

De goede oude stenen winkel blijft toch een ervaring op zich. Hoe fijn is het om kleding gelijk te kunnen zien, voelen en passen. Dat mooie jurkje kun je ’s avonds gelijk aan en je komt niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer je je pakket openmaakt. Geen zorgen over verzendkosten, retourneren of thuisblijven als de bezorger komt. Hoewel je vrijwel alles tegenwoordig online kunt bestellen, zal je sommige spullen het liefst gewoon in een fysieke winkel willen kopen. Daarnaast kun je van shoppen een dagje wegmaken met je vrienden of familie, het is namelijk ook gewoon heel gezellig. En zeg nu eerlijk, je arm vol met papieren tasjes met je nieuwe aankopen geeft toch gewoon een heel goed gevoel? Een goede balans tussen online en fysiek zal de beste situatie zijn.

Geef een reactie