Opzoek naar je nieuwe huis? Hier moet je op letten!

Ben je opzoek naar een nieuwe woning? Dan is het slim om je goed te verdiepen in een aantal zaken. Het aankopen van een nieuwe woning is niet zomaar iets wat je doet, aangezien dit waarschijnlijk je eigen thuis wordt is het slim om je te verdiepen in bijvoorbeeld de staat van de nieuwe woning, welke zaken er allemaal komen kijken op gebied van vergunningen als je wilt gaan verbouwen en wat het huis maximaal waard is. Het is belangrijk om te kijken welke zaken er allemaal komen kijken bij het kopen van een nieuwe woning. In deze blog geven we je een aantal handig tips en tricks!

Hoeveel mag ik eigenlijk lenen?

Iets wat erg bepalend is bij het kopen van een nieuwe woning is de prijs. Hoe hoog jouw hypotheek is, is helemaal afhankelijk van jouw inkomen, eigen geld en nog een aantal andere zaken (denk bijvoorbeeld aan lopende schulden). Uiteindelijk betaal je ook rente over je hypotheek. Bekijk hiervoor de website hypotheekrente.nl. Via hypotheekrente.nl kan je de actuele hypotheekrente bekijken. Hierdoor het je direct zicht op hoeveel geld je uiteindelijk moet betalen. Wanneer je uiteindelijk weet hoeveel je kan lenen, kan je ook gemakkelijk gaan filteren op huizen binnen een bepaalde prijsrange.

Zoeken en filteren

Wanneer je de prijs weet en opzoek gaat naar een woning binnen een bepaalde prijsrange is het zaak om te kijken wat voor eisen je hebt. Het is namelijk belangrijk om vooraf te kijken welke zaken je belangrijk vindt en welke zaken in iedergeval terug moeten komen in jouw nieuwe woning. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan aantal kamers, buitenoppervlakte en omgeving. Online kan je alvast erg gemakkelijk filteren en vanuit daar erachter komen wat je wel en niet wil. Vervolgens is het slim om een woning te gaan bezichtigen wanneer je overtuigd bent van de foto’s.

Bezichtigen

Wanneer je online aan het zoeken bent zal je zien dat foto’s vaak het perfecte plaatje vanuit de juiste hoek laten zien. Dit is iets wat je zal tegenkomen wanneer je de woning gaat bezichtigen. Vaak ziet het er dan toch net iets anders uit dan je dacht. Soms kan dit positief zijn maar soms ook negatief. Wij raden het altijd aan om een bezichtiging aan te vragen. Het liefst doe je dit met een makelaar. Een makelaar heeft altijd goed zicht op zaken die jij niet weet of simpelweg geen ervaring mee hebt.

Geef een reactie