Tips om je huis een industriële look te geven

Vind je het hoog tijd om je woning een flinke make-over te geven? Misschien ben je wel toe aan een compleet nieuwe look en ben je je oude meubilair helemaal zat. Je wilt iets nieuws. Iets hips en stijlvols. Tegenwoordig zie je niet alleen bij mensen thuis, maar ook bij horeca-gelegenheden de industriële, moderne look steeds meer terugkomen. Deze interieurstijl is in korte tijd razend populair geworden. En dat is ook niet zo gek, want het ziet er hartstikke stijlvol uit. Wil je je huis graag een industriële look geven? Lees dan vooral verder.

Industrieel meubilair

Industrieel staat voor stoer, strak, functioneel en robuust. Denk aan sobere kleuren op de muren en het plafond, zoals wit, zwart, grijs of antraciet. Houd er rekening mee dat donkere kleuren een ruimte al snel kleiner en dus ook knusser doen lijken, terwijl de kleur wit een ruimte optisch juist meer ruimtelijk en luchtig maakt. Het ligt er maar net aan wat je voorkeur is. Om een ruimte echt industrieel te doen lijken, kies je natuurlijk ook voor interieur die dit uitstraalt. Zo kun je in de eetkamer bijvoorbeeld een eetkamerset van robuuste materialen neerzetten, met stoelen van stoer leer en een tafelblad van eikenhout, om maar een voorbeeld te noemen. En in de woonkamer plaats je natuurlijk het liefst een industriële bank met een salontafel van ijzer en glas. Hierbij mag een groot vloerkleed niet missen. Denk bijvoorbeeld aan een groot Perzisch tapijt in donkerrood om iets meer kleur en warmte te creëren.

Industriële verlichting

De verlichting die je kiest kunnen een ruimte ook zeer industrieel laten lijken. Zo kun je grote, industriële metalen lampen in de hoeken van een ruimte plaatsen, of grote industriële lampen van ijzer ophangen boven de eettafel. Dit geeft ook een mooie, moderne en stijlvolle uitstraling. Je kunt ook kiezen voor wat meer creatieve verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld grote gloeilampen met warm licht ophangen zonder lampenkap eromheen. Dit zie je steeds vaker terug in hippe interieurstijlen en bieden een een hele toffe uitstraling. Ook vloerlampen en spotjes in het plafond werken goed bij een modern en stoer interieur.

Onafgemaakte look

Wil je je woning echt een industriële en 'onafgemaakte' look geven? Dan kun je er ook voor kiezen om de muren af te werken met metalen platen, of kies voor een bakstenen muur. Met het plafond kun je ook een hoop doen om echt die stoere uitstraling in de woning te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een plafond waarvan het beton zichtbaar laat zijn.

Geef een reactie