Toerist in eigen land: weekendje weg in Utrecht

Ben je toe aan een weekendje weg? Nu de zomer in Nederland is aangebroken en de regels langzaam aan het versoepelen zijn, is het de perfecte tijd om toerist in eigen land uit te hangen. Ons kleine landje is rijk aan historische architectuur, geschiedenis, cultuur en natuur. En met dit lekkere weer is de drang voor velen minder groot om een lastminute naar de zon te boeken. Een van de bestemmingen in Nederland die steeds populairder wordt voor een weekendje weg, is Utrecht. In deze blog gaan we het hebben over wat er te doen is in deze historische stad.

Voor ieder wat wils

Utrecht wordt door veel mensen ook wel als een klein Amsterdam gezien. Mensen die Amsterdam misschien iets te groot en te druk vinden, zullen zich waarschijnlijk beter voelen in een stad als Utrecht. Het heeft een wat dorpsere sfeer, in de beste zin van het woord. Het is gemakkelijk om alle bezienswaardigheden te voet te bereiken en heeft ontzettend veel moois te bieden. Van kunstmusea tot gezellige terrassen en natuurlijk een overvloed aan leuke winkels en boetiekjes om elke shopaholic van een nieuwe garderobe te voorzien. Utrecht is een bruisende stad. Het heeft een fijne mix van gezinnen, ouderen en studenten. Voor iedere doelgroep heeft Utrecht wel iets te bieden.

De Domtoren

Het meest iconische gebouw in Utrecht is natuurlijk de Domtoren. Deze 112 meter hoge kerktoren is daarmee de hoogste kerktoren in heel Nederland. De kerk zelf is ook prachtig, en daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. Bovendien is het mogelijk om de domtoren te beklimmen. Het zijn dan wel 400 traptredes tot je boven bent, maar het verpletterende uitzicht over de stad is het meer dan waard.

Winkelen

Als je van shoppen houd tot je erbij neervalt, dan zit je in Utrecht goed. Als je per trein naar Utrecht reist, dan kom je allereerst terecht in het Hoog Catherijne, een gigantisch winkelcentrum die vrij recent helemaal vernieuwd is. Hier vind je alle populaire en grote winkelketens. Maar het leukste is natuurlijk om de winkelstraatjes buiten te bezoeken. Met mooi weer is het heerlijk om te verdwalen in deze straten en winkeltjes groot en klein te bezoeken. Of je nu op zoek bent naar designer mode, of van vintage kleding houdt, Utrecht heeft het allemaal. En aan het einde van je shopping trip kun je een tafeltje in de zon veroveren op het terras van de Winkel van Sinkel, een van de vele terrasjes aan de Oudegracht of op het Neude!

Overnachting

Tijdens het verkennen en ontdekken van de stad is het natuurlijk fijn om een overnachting te boeken in een hotel Utrecht centrum. Zo kun je lekker aan het einde van je dag de voeten strekken en nagenieten van al het moois wat je gezien en beleefd hebt.

Geef een reactie