Een transportfiets is ideaal voor woon-werkverkeer

Ga je dagelijks op de fiets naar je werk en onderweg naar huis nog even wat boodschappen doen? Dan heb je inmiddels vast ontdekt dat je minimaal goede fietstassen aan je fiets moet hebben om alles mee te kunnen nemen. En echt mannelijk staat dat natuurlijk niet. Van die fietstassen met bloemetjes… Maar het kan ook anders. Kies bijvoorbeeld eens voor een transportfiets. Dan heb je niet alleen een stevige bagagedrager maar ook een rek voorop waar je een krat op kunt monteren. Je kiepert dan gemakkelijk je boodschappen in het krat voorop de transportfiets en je hebt geen fietstassen meer nodig.

Een transportfiets is een oude uitvinding

Maar gelukkig is deze in een compleet nieuw jasje gegoten. De ouderwetse transportfiets was niet voorzien van versnellingen en had geen verlichting. De fiets was handig, maar alles behalve comfortabel. De transportfietsen van nu zijn én handig en comfortabel. Ze zijn geschikt voor het drukke verkeer in de stad of voor open buitenwegen en fietspaden. Ja, met een transportfiets van nu kun je overal komen, gewoon op je gemakje. Ga je er dagelijks op naar je werk? Dan is het wel belangrijk dat je je transportfiets goed onderhoudt. Check regelmatig je banden en of je verlichting en je remmen het nog goed doen. Veiligheid voor alles!

Kies voor een elektrisch exemplaar

Bijna alle soorten fietsen zijn nu ook als elektrische fiets te koop. Zo ook de transportfiets. Moet je dagelijks net iets verder fietsen dan je eigenlijk had gewild? Dan is een elektrische transportfiets de oplossing voor jou. Je hoeft de accu echt niet iedere dag op te laden om toch weer altijd het gevoel van "wind mee" te ervaren. Bij iedere trap die je doet krijg je dan een zetje in je rug. Heel fijn! Je beweegt op een elektrische fiets net zo goed als op een reguliere fiets, alleen kost het je minder energie. Wie wil dat nu niet?

Wat neem je mee op de voordrager op je fiets?

Je kunt de voordrager gebruiken voor boodschappen, je werk- of schooltas of om een krat of mand op te monteren. Maar er is meer mogelijk. Wil je graag je hondje meenemen tijdens je fietstochten? Dan kun je de voordrager gebruiken om er een constructie op te maken waardoor je hondje gewoon mee kan. Je hebt dan ook altijd goed zicht op het beestje. De bagagedrager kun je voor dezelfde toepassingen gebruiken. Al kun je daar natuurlijk ook een kinderzitje op zetten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geef een reactie