Waarom is het in veel situaties slimmer om een auto te leasen dan om een auto te kopen?

De auto is één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Nederland. Natuurlijk wordt de fiets nog veel vaker gebruikt, maar deze kan ook gebruikt worden door mensen die geen rijbewijs hebben. De auto is wel het meest gebruikte vervoermiddel waarvoor je een rijbewijs nodig hebt. Dat komt voornamelijk door het feit dat dit verreweg de meest comfortabele manier is om bijvoorbeeld op je werk te komen. Je kunt met een auto gemakkelijk een kilometer of honderd afleggen waardoor deze voornamelijk handig is voor mensen die op een grote afstand van hun werk wonen. 

 

Als je zelf ook een auto nodig hebt, is het van belang dat je goed nadenkt over hoe je ervoor gaat zorgen dat je altijd een auto tot je beschikking hebt. Dat is belangrijk omdat je er op die manier voor kunt zorgen dat je niet te veel betaalt voor de auto die je het liefst wilt. Het is per persoon verschillend hoeveel waarde zij hechten aan het rijden van een mooie en nieuwe auto. Sommige mensen hechten hier totaal geen waarde aan terwijl er ook mensen zijn die dit erg belangrijk vinden. In deze tekst vind je meer informatie over de verschillen tussen het leasen van een auto en het kopen van een auto. Hier zitten namelijk veel verschillen tussen. 

Het leasen van een auto

Mensen die een auto leasen zijn officieel geen eigenaar van de auto waarin zij rijden. Dat komt doordat je hierbij een leasecontract afsluit bij de leasemaatschappij. Dit houdt in dat je maandelijks een bepaald bedrag betaalt en daarom in de auto van de leasemaatschappij mag rijden. Het voordeel hiervan is dat je maandelijks een vast bedrag moet betalen en dat veel van de lasten die komen kijken bij het hebben van een auto hierdoor vervallen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat het leasebedrijf de kosten van de verzekering, het onderhoud en de wegenbelasting moet betalen. Jij betaalt alleen het leasebedrag en de brandstof. Er zijn verschillende vormen van het leasen van een auto. Je kunt bijvoorbeeld voor een leasecontract van enkele jaren gaan, maar ook voor shortlease prive of shortlease zakelijk. Hierbij lease je een auto voor een relatief korte tijd. 

Het kopen van een auto

Als je het belangrijk vindt om altijd in de nieuwste auto te rijden, is het verstandiger om een auto te leasen dan om er een te kopen. Dat komt doordat je bij het leasen van een auto jaarlijks of om het jaar een nieuwe auto kunt rijden. Bij het kopen van een auto is dat ook mogelijk, maar in de meeste gevallen is dit op de lange termijn een stuk duurder als je de auto snel weer wilt vervangen. 

Geef een reactie