Wat vind jij belangrijk in de slaapkamer?

Seks begint steeds minder een taboe te worden in de westerse samenleving. We proberen meer en praten meer. Heel belangrijk en zo wordt het natuurlijk ook leuker. Iedereen heeft andere voorkeuren maar ook grenzen. In deze blog vertel ik je je hoe je op onderzoek uit kan gaan. Het is helemaal niet gek als je hier niet zo bekend mee bent. Er zijn veel jongeren maar ook volwassenen die hier lang niet zoveel mee te maken hebben gehad of weinig hebben meegekregen van huis uit. Lees je mee?

Zelf experimenteren

Een belangrijke zin die mij over mijn schaamte voor mijn eigen lichaam heen hielp was: ‘Als jij je lichaam niet kent, hoe kun je dan verwachten dat je partner dat doet?’ Met die woorden besloot ik op onderzoek uit te gaan. Net zoals de meeste mensen vond ook ik seks een spannend onderwerp. Niet alleen op de opwindende manier, ik was me ervan bewust dat het heel intiem was en je je zo enorm kwetsbaar opstelde. Dus ik wilde me comfortabel voelen met mezelf voor ik een ander uitnodigde in bed. Neem een moment voor jezelf, stel er geen tijd aan. En vooral: doe wat goed voelt!

Maak het bespreekbaar

Over seks praten, is in veel kringen nog een taboe maar het is juist enorm belangrijk. Alleen door er over te praten, weet je wat de bedoeling is; hoever de ander wilt gaan en wat je fijn vindt. Toestemming en instemming is altijd heel belangrijk geweest maar pas sinds een paar jaar is er genoeg aandacht voor de ernst ervan en ook is het duidelijker hoe dun de grens is.

Stel duidelijke grenzen

Zoals ik al zei, heeft iedereen voor zichzelf vaak al bepaald wat hij of zij wel en niet wil doen. Als je erover praat, voor of tijdens de seks, dien je hier rekening mee te houden. Zorg dat je altijd Durex condooms hebt liggen, zodat daar geen onduidelijkheid over kan ontstaan en je niet belemmerd wordt in the heat of the moment.

Maak plezier!

Daarnaast is het heel belangrijk om plezier te maken! Seks is leuk en het brengt je dichter bij je partner, experimenteer zelf en met elkaar en vergeet niet altijd om het veilig te doen. Zo kan je onbezorgd met elkaar het bed in duiken. Je hoeft alleen maar van elkaar te genieten en niet meer zoveel na te denken, dat heb je vooraf al gedaan.

Geef een reactie