Welke sport moet ik kiezen?

Wil je beginnen met sporten maar heb je geen zin in een jaarlijks abonnement bij de sportschool? Wanneer je meer wilt bewegen, maar niet zo goed weet welke sport je leuk vindt is het handig om je eerst een beetje te oriënteren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een sport waar je niets voor hoeft aan te schaffen. Ook zijn er verschillende manieren om erachter te komen welke sport bij jou past. In dit blog schrijf ik over hoe je de sport vindt die het best bij jou past.

Begin met iets laagdrempeligs

Als je meer wilt bewegen, maar niet meteen dure tennisschoenen of een abonnement wilt aanschaffen, kun je beter beginnen met iets laagdrempeligs. Kies er bijvoorbeeld voor om veel te gaan wandelen of hard te lopen. Met een stappenteller kun je zo je dagelijkse stappen tellen, zodat je weet hoeveel beweging je hebt gehad. Hou je niet van wandelen? Dan kun je ook beginnen met fietsen. Fietsen is leuk, je kunt het met vrienden doen of alleen en je hoeft er niets voor aan te schaffen (tenzij je geen fiets hebt, natuurlijk!). Tijdens je fietstochtjes neem je de omgeving in je op en kan je genieten van de natuur. Wanneer je lange fietstochten wilt maken is het ook een aanrader om een elektrische fiets mee te nemen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een elektrische fiets dames of heren. Op die manier kun je nog meer zien, omdat je langere afstanden maakt. Een andere optie is zwemmen. Om te zwemmen heb je niet zoveel nodig en het is heel goed voor je lichaam. Het enige wat je dan moet aanschaffen is een badpak en een abonnement op het zwembad.

Een sport kiezen

Wanneer je iets anders wilt doen dan hartlopen, wandelen of fietsen, zijn er verschillende manieren om erachter te komen welke sport bij jou past. Ten eerste kun je een sportwijzer invullen. Zo kom je er bijvoorbeeld achter waarom je wilt sporten, hoe intensief je wilt sporten en welke sporten er allemaal zijn. Vul de sportwijzer zo nauwkeurig mogelijk in en doe onderzoek naar je resultaten. Lijkt het je wat? Misschien kun je dan wel een proefles inplannen. Ook bestaan er sportabonnementen waar je verschillende sporten kunt proberen: klimmen, tennissen, voetballen, naar de sportschool gaan en nog veel meer. Dit is vaak een maandelijks abonnement waarin je onbeperkt verschillende dingen mag proberen. Misschien is dat wel de beste manier om erachter te komen wat goed bij jou past. Wanneer je iets hebt gevonden, kun je je abonnement opzeggen en je abonneren op de sport die je het leukst vindt.

Geef een reactie